tiistai 22. heinäkuuta 2014

Katoavaa aikaa

Finnconista ostamistani kirjoista ainakin Terry Pratchettin Thief of Time osoittautui loisto-ostokseksi. Olen ahminut sen muutamassa päivässä loppuun, ja se oli vuoden upeimpia lukukokemuksia. Minkähän ihmeen takia en ollut muutamaan vuoteen lukenut Pratchettia? Oli miten oli, kirjassa esitetyt monet käsitykset ajan luonteesta ja siitä, kuinka sitä otetaan yhdestä paikasta pois ja laitetaan toiseen paikkaan lisää, tulevat mieleen kun katson viimeistä reilua viikkoa. Toisaalta kysyn: "Mihin aika katosi?" ja tuntuu etten tehnyt puoliakaan siitä mitä aioin, esim. kirjoittanut enempää kuin yhdestä päivästä Finnconissa. Toisaalta monet pitkät kesäiset iltapäivät tuntuivat melkein loppumattoman pitkiltä, kun kuljeskelin ulkona tai lojuin puistossa auringossa tai uppouduin mainittuun kirjaan. No, jos aikaa on saksittu pois järkevien asioiden tekemiseltä ja lisätty laiskoihin kesäisiin iltapäiviin, se ei ole huono valinta kesälomalla.

Oli miten oli, Finncon-päivitysten jatko jää ensi viikkoon, sillä tällä viikolla olen suurimmaksi osaksi netittä. Mutta ehkä joku niitä kaipaa vielä sittenkin, kuka tietää.

Olen viime päivinä editoinut M:ää. Olo on ollut hyvin vaihteleva. Yritin ensin muokata ensimmäistä kahta lukua, joiden tunnen tarvitsevan jotain muutosta, ja minusta tuntui etten osaa kirjoittaa ollenkaan ja tämä on ihan kauheaa roskaa. Sitten jätin sen rauhaan ja aloin tehdä seuraavia lukuja, ja yllättäen homma alkoikin sujua. Ehkä ei vain vielä ole kaikkien kohtien aika. Mutta enemmät pohdinnat siitäkin jätän myöhempään. Mukavia kesäpäiviä teille sillä välin! Ja anteeksi, että olen jättänyt eräitä sähköpostiviestejä vastaamatta ja eräitä viestejä kirjoittamatta. Se ei ole henkilökohtaista, vaan olen vain ollut yleisen saamaton. Palailen asioihin.

4 kommenttia:

 1. Lomalla ei toki haluaisi, että aika katoaa mistään kohtaa, mutta laiskojen asioiden tekeminen on kyllä kiva. :) Olen itse kahden viikon lomani jälkipuoliskolla ja toivon, ettei sunnuntai koskaan tulisi... Lukeakin olen ehtinyt hieman, kirjoittaa vielä vähemmän. Nyt on kuitenkin sellainen yleisflow päällä, että uskon vakaasti kirjoittamisen sujuvan vielä ensi viikolla töiden jälkeenkin.

  Ehkä pitäisi todella alkaa suunnitella käsiksiä tarkemmin etukäteen, nämä kaksi, joita olen suunnitellut tarkemmin, tuntuvat kirjoittuvan lähes itsestään. :) Toistaiseksi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin loma tuo joksikin aikaa lisää energiaa ja jaksamista, joten töiden ohessa kirjoittaminen on ainakin hetken aikaa helpompaa. :-)

   Olen huomannut itse, että suunnittelu auttaa tekstiä oikeasti syntymään, ja siinä ettei käytä sen keskellä 100 sivua pelkkään haahuiluun kun ei tiedä mihin on menossa. En ole mikään insinöörisuunnittelija joka tietää jokaisen kohtauksen etukäteen, mutta juonen peruskohdat on hyvä tietää ja hahmoihin olla tutustunut, ja osa kohtauksista mietittynä tarkemminkin. Tämä on siis oma kokemukseni, jokaisen tietysti pitää etsiä se mikä hänelle parhaiten toimii. :-)

   Poista
 2. Minua ainakin kiinnostaa Finncon-päivitykset vielä, minäkin yritän vielä yhden kirjoittaa...

  Tuota Pratchettin kirjaa en ole lukenut, mutta aika tosiaan on merkillinen asia. Ja laiskat kesäiset iltapäivät eivät kuulosta lainkaan pahoilta. :) Olethan saanut M:ää kuitenkin eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thief of Time oli yksi parhaita Pratchetteja, joita olen lukenut, joten suosittelen!

   Poista