tiistai 15. heinäkuuta 2014

Finnconin jälkitunnelmia

Finncon oli, ja viikonloppu oli hyvin täysi, sosiaalinen ja antoisa. Tutustuin aivan harvinaisen paljon uusiin ihmisiin - olinkin etukäteen päättänyt tehdä sitä niin paljon kuin voin ja jaksan - ja tapasin myös paljon vanhoja tuttuja. En katsonut ihan niin monta paneelia kuin olin aikonut, mutta valitsin hyvin ne, joihin menin, sillä useimmat olivat tosi mielenkiintoisia. Täytyy muuten sanoa, että kun ensin olin ollut äidin luona melkein-maaseudulla ja sitten Jyväskylässä ympärilläni satoja fantasia- ja scifinörttejä, kirjoittajia yms. niin oli melkoinen kulttuurishokki löytää itseni bussimatkan päätteeksi Helsingin keskustasta. Helsingissä on monia hyviä puolia kuten rikas kulttuurielämä ja lehtometsät joissa valkovuokot keväällä rehottavat kuin voikukat muun Suomen niityillä, mutta en kyllä henkisesti yhtään samastu siihen helsinkiläisyyteen, joka jotenkin lyö päälle tietyillä keskustan alueilla ja ihan sen ympäristössä. Onneksi pääsin nopeasti karkuun omalla bussillani.

Vaarna, ei muuten tarvitse pahoitella sitä, että olit unohtanut sanoa että voisin saada autokyydinkin melko pitkälle. Yksinäinen bussimatka musiikin kera kiintoisien paneelien jälkeen osoittautui mitä inspiroivimmaksi. Voisi tietysti todeta että uusia romaaninaiheita entisten seuraksi minä juuri tarvitsinkin... Saisinko apurahan loppuiäksi jotta ehtisin kirjoittaa nuo kaikki?

Joka tapauksessa noin intensiivisen viikonlopun jälkeen minulla on ollut pari päivää aika veto pois, enkä ole jaksanut paljon mitään, paitsi tänään kokata - niin ja lukea M:n käsikirjoitusta! Minulla on yhä enemmän ideoita siitä, kuinka muokkaisin alkuosan hieman turhan jaarittelevaa rakennetta paremmaksi ja saisin samalla tunteet ja konfliktit intensiivisemmiksi. Elätetään toivoa että siinä samalla sanamääräkin vähän laskisi siitä tiiliskivimäisestä määrästä...

Tein conista paljon muistiinpanoja, mutta näillä voimilla en ole vielä jaksanut kirjoittaa niitä miksikään raportiksi. Voi olla että huomenna jaksan aloittaa, tai ainakin tämän viikon aikana pyrin saamaan ne kirjoitettua. Monissa nimittäin oli paljon kertomisen arvioista asiaa, ja varsinkin LGBT- ja vähemmistöaiheiset paneelit herättivät paljon ajatuksia (ja niitä romaaniaiheita, mutta ei nyt siitä sen enempää).

7 kommenttia:

 1. Huoh, tuntuu että olen ihan aivosula vieläkin! Finncon vei tosiaan kyllä kaikki mehut pois. Minäkin olisin voinut vaan nukkua bussissa, mutta kulkuyhteydet ovat sen verran huonot, että onneksi oli autossa käytössä. x_x

  Kovasti olisi nyt tarve kirjoittaa, mutta ei jaksamista. Ikävää sinänsä, sillä aikataulu ei anna laiskottelua anteeksi. Onneksi ensi viikonloppu on vapaa! Samanlaista inspiraatiota siis täälläkin.

  Raporttia odotellessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivot tuntuvat heräilevän varsin hitaasti. Vähän aikaa jaksaa tehdä jotain... ja sitten taas ei. Ristiriitainen olo, kun toisaalta kesäloma pitäisi käyttää hyödyksi kirjoittamiseen, toisaalta kesäloma pitäisi käyttää hyödyksi lepäilyyn. Yritän pärjätä sillä, että teen mikä kulloinkin parhaalta tuntuu.

   Poista
 2. Itselläni olisi ollut kova into tehdä raporttia conista, mutta jotenkin luovutin sen asian suhteen jo etukäteen, en jaksanut edes pitää kameraa mukana. Ihmeellinen vaikutus tuollaisella viikonlopulla on - toisaalta on superkivaa ja siitä saa kauheasti irti, mutta sen jälkeen iskee väkisinkin väsymys ja aivokuolleisuus. Mutta on nämä hienoja ja harvinaisia tilaisuuksia... Ensi vuonnakaan sitten ei ole Finnconia ollenkaan, mutta täytyy yrittää järjestää Ahvenanmaan kesäreissu sinne Archipelaconiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitten onnistunut käymään missään vaiheessa kiskomassa sinua hihasta ja sanomassa hei, kun aina oli niin paljon porukkaa ympärillä ettei tilaisuutta oikein tullut. Mutta ehkä sitten seuraavassa tapahtumassa! On ehkä hyvä ettei Finnconia ole monta kertaa vuodessa, sen verran uuvuttava se on. :-D Ja Archipelagon kiinnostaisi, olisi hyvä tilaisuus käydä samalla Ahvenanmaalla!

   Poista
  2. Niinpä, tulisipahan käytyä kerran elämässä Ahvenanmaallakin. :) Eli ihan kiinnostava reissu varmasti.

   Täytyy yrittää seuraavalla kerralla vaikka sopia tapaamisesta..! Tuo viikonloppu meni kyllä niin hujauksessa että...

   Poista
 3. Oli hauska törmätä Finnconissa vaikkei niin hirveästi aikaa ollutkaan jäädä juttelemaan. Minä en ole vielä edes ole ehtinyt oikein purkaa matkalaukkuani. No, ensi viikonloppuna sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kiva nähdä! Nähdään taas jossain vaiheessa vähän pidemmin täällä Helsingin päässä. Minä peräti purin matkalaukkuni (ja edellisen reissun matkalaukun) eilen. :-P

   Poista