torstai 23. heinäkuuta 2015

Lopussa.

Okei. Sain juuri muokkauskierroksen loppuun. Tai siis siellä on edelleenkin roskaa ja liikaa ja huonoja kohtia ja kaikenlaista asiaa mille pitäisi tehdä jotain. Mutta juuri nyt en osaa enempää. Minulla on pää hajoamassa tämän tekstin kanssa, olen tehnyt sen mitä tässä vaiheessa osaan, ja tarvitsen kunnon useamman viikon tauon ennen kuin katson sitä. Julistan siis tämän muokkauskierroksen päättyneeksi. Täytyy jättää huomiseen muotoilujen säätäminen Word-versioihin, mutta tekstille en aio tehdä nyt moneen viikkoon mitään. Koelukijat voivat sitten tietää, että en kuvittele sen olevan täydellinen. Juuri nyt vain en osaa enempää.

Ai niin, ja iloitsin liian varhain sanamääristä. Kävi ilmi että olinkin jättänyt joitain lukuja ruksaamatta Scrivenerin compile-toiminnosta (kun pitää ruksata niin include, as-is kuin page break before -kohtakin, ei ehkä ole ihme että jotain jää), ja itse asiassa sanamäärä on ihan sama kuin silloin kuukausi sitten. Miten se on mahdollista kun ihan oikeasti olen poistanut tuhansia sanoja kirjoittamatta ollenkaan yhtä paljon tilalle, siitä minulla ei ole mitään hemmetin aavistusta. Jumalat ilmeisesti vihaavat minua. Tai sitten tietokoneohjelmat. Ymmärrän vielä sen, että jos kirjoitan paljon, minulla on tuloksena paljon tekstiä, mutta miten helvetissä voi tuhansien sanojen poistaminen olla näkymättä sanamäärissä? Ihan oikeasti? Tämä nyt menee vähän joksikin kirjoittajasitcomiksi.

Mutta en jaksa tapella. En jaksa ajatella yhtään mitään. Toivotan tämän tekstin vähäksi aikaa kauas itsestäni enkä tahdo enää ajatella sitä. Ehkä minä vain en osaa. Nyt olen kuitenkin tauon tarpeessa. Olen menossa äidin luo muutamaksi päiväksi. Siellä ajattelin esimerkiksi katsoa televisiota ja poimia mustikoita. Kaikkea, joka ei ole kirjoittamista eikä kirjoittmaisen ajattelemista.

2 kommenttia:

  1. Noh, ei tästä kannata ahdistua. Sellaista sattuu. Toiset tarinat ovat toisia pidempiä ja on varmasti vaikeaa leikata tekstiä, joka on asettunut vuosien aikana tietylle paikalle. :)

    Nyt kannattaa pitää kunnon breikki ja ladata akkuja syksyä varten, sillä silloin sinulla on palaute tukenasi, kun lähdet uudelle editointikierrokselle. ;D

    VastaaPoista
  2. Olen vain kovasti hämilläni, miten leikkaaminen voi olla näkymättä sanamäärissä, sen pitäisi olla jotenkin matemaattisesti mahdotonta. Noh, kai minä olen lisäillyt sitten jonnekin tekstiä enemmän kuin olen tajunnut. Mutta nyt oloni on jo vähän optimistisempi kuin eilen. Pidän taukoa, annan koelukijoiden vinkata siitä missä heidän mielestään on tiivistämisen varaa (saat kohta lisää tekstiä kunhan jaksan hoitaa nuo muotoilut kohdilleen) ja luotan siihen, että kun seuraavalle kierrokselle käyn kuitenkin suhteellisen pian, siinä välissä en ole ehtinyt keksiä juurikaan uutta, joten saan poistettua tällä kertaa tekstiä tehokkaammin. Ei tästä nyt ikinä mitään uutta akiollikaista tulekaan eikä se silloin tuntuisi minun tekstiltäni, mutta olen vakuuttunut että osan täytyy olla silti turhaa, kun vain keksin mitkä osat.

    VastaaPoista