sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Sairautta ja terveyttä, lepoa ja kirjoitusta

Jostain syystä talvisin on tullut tavaksi sairastella moneen kertaan. En ollut kauan ollut kuivilla tammikuisesta flunssasta, kun sain toisenlaisen taudin, ja vaikka taudin ikävin vaihe meni nopeasti ohi, olen jo noin viikon päivät kärsinyt muuten vain yleistä heikotusta enkä jaksa tehdä kovin paljon. Nyt loppuviikosta tilanne on sentään jo helpottanut, ja sopii toivoa, että ensi viikolla se normalisoituisi. Sinänsä sairastaminen ei ole ollut pelkästään pahasta. Se on antanut aikaa joillekin hyvinkin tärkeille asioille, mutta ei niistä sen enempää tässä, koska ne eivät ainakaan nyt liity suoraan kirjoittamiseen, ja ovat muutenkin vähän "kesken".

Tällainen sairastelu ja pitkä jälkiheikotus luonnollisesti hidastavat kirjoitustahtia, koska jos koko kroppa uupuu pienestä istumisrupeamasta koneella, ei ole mahdollisuuksia tehdä kovin paljon kerralla. Olen silti vähitellen edennyt editoinnin kanssa. Ajatuksenani on ollut, että kasaisin käsikirjoituksen maaliskuun loppuun mennessä sillä tavoin kokoon, että voisin lähettää sen luettavaksi ja kommentoitavaksi. Luulen, että sairastelut ovat hidastaneet hommaa sen verran, että täytyy siirtää tavoitetta vähän. Uskon kuitenkin, että voisin lähettää sen luettavaksi huhtikuun aikana. Olen aika innoissani siitä, miten paljon teksti on nyt edennyt.

Toivon kyllä, että ensi viikolla olen jo kunnossa, sillä alan tulla vähän mökkihöperöksi, en ole melkein kahteen viikkoon käytännössä nähnyt muita ihmisiä kuin työkavereita. Mutta nyt viikonloppuna olen viettänyt aikaa romaanihenkilöideni kanssa, ja ihan tosissani oloni ei ole yhtään yksinäinen, kun kirjoitan. Muuten se kyllä alkaa sitä olla.

7 kommenttia:

  1. Sinulla on aikamoinen työ edessä, mikäli aiot maaliskuun loppuun ehtiä. Jaksamista siihen! Ja toivottavasti taudit nyt viimein hellittävät, niin pääset työn ääreen täysin voimin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, maaliskuun loppu on näiden sairastelujen myötä ehdottomasti ylioptimistinen arvio, siksi siirsinkin tavoitetta siihen että jos nyt huhtikuun aikana. Sekin käytännössä riippuu siitä, kuinka paljon muokattavaa löydän tällä kierroksella - elelen siinä oletuksessa, että tekstin neljästä osasta enimmät muokkaukset ovat kahdessa ensimmäisessä, sillä näin on ollut joka kerta, mutta on hyvin mahdollista, että löydän loppupuoliskolta enemmän muokattavaa kuin uskoin, ja homma venyy.

      Mutta kiitos!

      Poista
  2. Kurjaa tuollaiset sairastelukierteet :/ Mutta toivottavasti menevät ohi ja pääset keskitrymään muihin juttuihin. Hienoa, että M on edennyr noin hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi hauska kokea välillä talvi, jolloin en sairastu moneen kertaan peräkkäin, nyt tämä on ainakin kolmas sellainen peräjälkeen. Mutta toivottavasti pahin on ohi.

      Poista
  3. Toivottavasti olet jo parantunut. Minullakin on ollut sairasteleva alkuvuosi ja tunnistan tunteen. Jotenkin tuntuu, ettei ole saanut koko vuotta kunnolla käyntiin, ei liikuntaharrastuksia, ei kirjoittamista tai mitään. Pari kertaa podin alkuvuodesta poskionteloita, jotka eivät kuitenkaan räjähtäneet käsiin ennen kuin helmikuun puolessa välissä ja nyt sitten viime viikon lomalla hankin jonkun influenssansukuisen riesan sen lisäksi, että sain allergisen keuhkotilanteen vieraaksi sitä flunssaa ennen. Nyt alkaa olla jo parempi, paitsi että yskin kuin hylje varmaan vielä muutaman viikon - ja olo on tietysti vetämätön. Kirjoittaakin pitäisi, enkä minä ole yhtään sitä tyyppiä, että pystyisin kirjoittamaan kipeänä. Joten katsotaan, mitä tulee. Mutta toivottavasti sinulla nyt ainakin taudit ohi!

    VastaaPoista