tiistai 22. syyskuuta 2015

Tämän hetken tunnelmia

Päällisin puolin läpi käyty ensimmäiset 8 lukua, poistunut vajaat 4000 sanaa. Välillä epäröin ja jätän itselleni kommentteja, että katso tätä asiaa vielä myöhemmin. Välillä epäröin ja sitten tunnen että tekstin rytmi on paljon parempi ilman jotain virkettä, eikä sen poistaminen satu, joten antaa mennä. Yhdessä kommentissa todettiin että huutomerkkejä voisi olla vähän vähemmän. Ihailen koelukijoideni kärsivällisyyttä, sillä myös "nyt helvetti lopetat niiden huutomerkkien käytön tai käyn kiskomassa sen irti näppäimistöstäsi", olisi välillä ymmärrettävää ja ansaittua. (Nytkin oli kaksi adjektiivia peräkkäin, olivatkohan ne tarpeen? Toisaalta ovatko tällaiset itselleni osoitetut kysymyslauseet tarpeen?)

Teevarastoni ovat muuten ihailtavassa kunnossa tätä editointirupeamaa varten. Pitää vain varoa kofeiiniyliannostusta.

Nyt taidan mennä tekemään pastaa, on nälkä, lounas oli kevyt.

2 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa hyvältä! Tsemppiä! (Minä viljelen huutomerkkejä ja sulkuja lähinnä blogimaailmassa. :D Niin ja hymiöitä.) Tsemppiä!

  Ps. Tee on parasta, ostin just tosi hyvää vihreää mango-litsi-teetä ja se on parasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulkuja ja hymiöitä minulla ei sentään ole itse tekstissä, vaikka huutomerkkejä onkin. Tai no sulkeita on kirjeissä, mutta se on eri juttu. :-D Hymiöitä ei ollut vielä keksitty romaanini aikana, onneksi, päähenkilöni käyttäisi niitä varmaan noin tsiljoona tarinan aikana. (Lempiasioitani: kuvitella millaisia historiallisen romaanini hahmot olisivat nykyaikana, vaikka kirjoitankin historiallista jotta ei tarvitsisi kirjoittaa nykyaikaa.)

   Vihreää mango-litsiteetä en olekaan koskaan kokeillut, mutta kerran minulla oli ihanaa mustaa litsiteetä. Pitäisikin kokeilla joskus taas! Tämän hetken lempparini ovat vihreä jasmiini ja vihreä ruusutee, sekä oolong.

   Poista