lauantai 2. marraskuuta 2013

Aloitus!

Sain nyt kerta kaikkiaan päähäni että blogin tahdon perustaa. Mikä on sinänsä hassua, koska minulla on niitä aloitettuja ja unohdettuja bloginraatoja siellä täällä kyberavaruudessa. Mutta nyt haluaisin sellaisen blogin jossa kirjoittelen ainakin enimmäkseen kirjoittamisesta ja toisaalta en ota koko blogia liian vakavasti niin että siihen kirjoittamisesta tulisi jotain suuria paineita. Haluttaa vain pystyä jotenkin olemaan yhteydessä muihin kirjoittajiin tätä kautta ja muuten vain keventää mieltä jotenkin kirjoittamiseen liittyvistä asioista, ja miksei vähän muustakin. Varsinainen inspiraatio blogin aloittamiseen tuli NaNoWriMosta, jonka yhteydessä olisi kiva voida seurata muita osallistujia ja ehkä jutellakin heidän kanssaan ja toisaalta raportoida omasta edistymisestäni, mutta on minulla ollut tämä ajatus jo jonkin aikaa.

Olen kolmikymppinen Helsingissä asuva neito, ja liikun NaNo-foorumilla nimellä Malna, joten se sai nyt tulla tämänkin blogin käyttäjänimeksi. "Kultainen malja" voi blogin nimenä aiheuttaa tietysti valtavia paineita siinä vaiheessa kun omat sanat tuntuvat kaikelta muulta kuin kultaisilta maljoilta, mutta tarkoitus on lähinnä olla kunnianosoitus E.T.A. Hoffmannin samannimiselle pienoisromaanille ja sen ihanan fantastiselle sielunmaailmalle. Kun jokin nimi blogilla pitää olla, ja jos jään sitä sen pitkällisemmin miettimään, olen tässä vielä joulukuussakin. Ja se kuulostaa kauniilta ja oli vapaana.

Mitä muuta minusta? Kirjoitan siis, ja rakastan kirjoja, historiaa, teatteria, teetä, kauniita asioita, pitkiä kävelyretkiä, matkustamista ynnä muuta. Voi olla että jotkin tällaisetkin aiheet välillä blogiin ennättävät. Enkä taida sen enempää itsestäni nyt kertoa, kun blogi varmaan kertoo olennaiset mikäli saan sitä ylläpidettyä. Nyt toistaiseksi laitoin profiilikuvaksi Rapunzelin, jotta pitäisin yhteyden sisäiseen Disney-prinsessaani, mutta voi olla että se muuttuu jossain vaiheessa joksikin muuksi.

8 kommenttia:

 1. Uusi kirjoittajablogi, kivaa! Jään seuraamaan. :) Minusta blogit ovat tosi hyvä tapa olla yhteydessä muihin kirjoittamiseen ja omien tekstiprobleemien pohtimiseen. Onnea nanoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen jo jonkin aikaa lueskellut muiden kirjoittajien blogeja ja alkanut haikailla moista tapaa olla yhteydessä toisiin kirjoittajiin, varsinkin kun pitkäaikainen kirjoituskouluni päättyi ja vertaistuki väheni sitä kautta. Ja ehkä omat ajatukset kirjoittamisesta ja tarinoista jäsentyvät kun niitä yrittää edes jollain tasolla ilmaista muille. Katsotaan miten käy!

   Poista
 2. Minäkin toivotan uuden kirjoitusblogin lämpimästi tervetulleeksi :) Onnea myös NaNoWriMoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! En ehtinytkään vielä edes käydä kommentoimassa sinulle mitään, mutta olen jo pidemmän aikaa seurannut sinunkin kirjoitusblogiasi.

   Poista
 3. Koskaan ei ole liikaa kirjoittamisblogeja! ;) Pitääkin lisätä tämä lukujonoon.

  Iloista ja onnistunutta Nanowrimoa sinnekin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, lukijoita ja kaikkea! Täytyy huolehtia että tulee tänne sisältä! Kiitos, ja NaNo-onnea sinnekin!

   Poista
 4. Tervetuloa kirjoittajablogien maailmaan :)

  VastaaPoista