torstai 5. marraskuuta 2015

Merkintöjä

Olen just nyt aika puhki, mutta haluttaa muutama rivi kirjoittaa. Työt alkoivat tällä viikolla, ja vaikka kyse on hommasta jota olen ennenkin tehnyt, olen silti aika väsynyt, koska perehdyttävää ja uutta silti on.

Ehdin kuun vaihteeseen mennessä aika pitkälle romaanin editoinnin kanssa, vaikka en niin pitkälle kuin tarkoitus oli. Olen nyt kuitenkin suht pitkällä osan 3 kanssa, ja siinä on selkeästi vähemmän editoitavaa kuin kahdessa aikaisemmassa osassa, samoin viimeisessä osassa todennäköisesti on. Niinpä luotan siihen, että saan homman valmiiksi editoimalla lähinnä viikonloppuisin. Nyt käytin reilut puoli tuntia siihen, että muokkasin joitain helppoja juttuja, ja tuntui kyllä kivalta työskennellä taas oman tekstin kanssa. On minulla 2. osassa yksi itsepintainen luku, josta en yhtään tiedä mitä sille pitäisi tehdä, ja varmasti jotain muokattavaa vielä romaanin alkupuolella, niin ja alkuluvulle pitää vielä tehdä asioita. Mutta no, kyllä minä tämän aion saada valmiiksi aikataulussa.

Joitain historiallisia seikkoja pitää vielä jossain vaiheessa ehtiä tarkistaa. Mutta...

"Mutta nuoret neidit, jotka haluavat kirjoittaa runoeepoksia ja sijoittaa ne satojen vuosien takaiseen aikaan ja valita sankarittaren, jonka uskonto on heille aivan tuntematon, saavat kyllä valmistautua siihen, että edessä on joskus jokin karikin."

(L.M. Montgomery: Pieni runotyttö)

Ei nyt jaksa keskustella yksityiskohtaisesti, että kyse on vain vähän yli vuosisadasta, uskonnon tuttuudesta voi keskustella (koska en itse ole mitään uskontoa), en kirjoita runoeeposta enkä ole ehkä ihan niin nuorikaan enää. Mutta idea on sama.

3 kommenttia:

  1. Hyvä Malna, sinähän olet edennyt hienosti! Töiden aloittaminen vie tietenkin jaksamista, ei sille mitään voi. Onneksi kisan loppumiseen on vielä aikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Olen tosiaan iloinen, että tämä on edennyt näin hyvin tähän mennessä, eikä loppuosassa kuitenkaan sitten ole enää niin paljon tehtävää. Sitä paitsi ainakin viime viikonloppuna jaksoin ihan hyvin editoida, joten luotan että kyllä tämä tästä valmistuu. On tuo sitä paitsi niin pitkällä, että vaikka tulisi yhtäkkiä totaalinen stoppi editointiin, uskaltaisin sen silti lähettää kisaan. Mutta mieluiten saan sen samalla kokonaan kasaan niin että voin myös kustantamokierrokselle pistää samassa vaiheessa.

    VastaaPoista
  3. Pieni runotyttö! Yksi kaikkien aikojen lempikirjoistani. Minulla on se vanhana kellastuneena "irtolehtipainoksena", aina työpöydän lähettyvillä maskottia. :)

    VastaaPoista